El perill de les REVOLVING

Què són les targetes revolving?

 

Imaginem que disposem d’una targeta de crèdit en la qual podem pagar una quantitat mínima fixa cada mes, oferint-nos flexibilitat financera per a cobrir les nostres despeses quotidianes o imprevistos.

En un primer moment, això pot semblar una solució perfecta, però què succeeix quan els interessos acumulats es converteixen en una bola de neu difícil d’aturar?

Les targetes revolving, també conegudes com a targetes de crèdit de pagament ajornat, funcionen d’aquesta manera, oferint una comoditat immediata a canvi d’un interès a llarg termini que pot ser sorprenentment alt.

A causa de l’evolució de la societat i al moment econòmic, en els últims anys, les targetes revolving han guanyat popularitat. Moltes persones les veuen com una eina útil per a gestionar les despeses, però és molt important entendre com funcionen i quins són els seus riscos financers.

A mesura que les taxes d’interès augmenten i els deutes s’acumulen, les targetes revolving es converteixen en el pitjor malson de qualsevol que les hagi adquirit.

Com funcionen?

 

Les targetes revolving són un tipus de targeta de crèdit que permet pagar una quantitat mínima cada mes en lloc de la totalitat del saldo que es va gastant. El saldo restant es transfereix al següent mes, acumulant interessos sobre el saldo no pagat.

Deixa’ns informar-te que, si posseeixes una targeta amb una quota fixa mensual sense importar quant gastis, lamentablement no tenim bones notícies per a tu.

En la majoria de les contractacions sobre aquest producte financer, no s’especifiquen les condicions i tampoc se’ls nomena com “revolving”, pel que contenen una gran falta de transparència. Això pot portar als consumidors a no entendre completament les implicacions financeres d’aquesta mena de targetes, quedant atrapats en una espiral de deute creixent.

Des d’Aicec-Adicae hem alertat en múltiples ocasions sobre els riscos associats a les targetes revolving. Aquests productes solen comercialitzar-se amb poca claredat, la qual cosa pot portar als consumidors a assumir deutes amb interessos desorbitats sense ser plenament conscients d’això.

Per aquest motiu, recomanem a les persones consumidores a ser extremadament cauteloses amb aquesta mena de targetes, llegir detingudament els termes i condicions.

Segueix-nos a les nostres xarxes socials, TwitterFacebook o Instagram per accedir a contingut exclusiu, participar en debats rellevants i formar part d’una xarxa de persones compromeses amb la nostra causa. Uneix-te per compartir les teves idees i experiències!

Scroll al inicio
Ir al contenido