Europa planteja noves mesures per enfortir els drets dels viatgers

Es proposen una sèrie de millores interessants en diferents aspectes del transport, especialment en l’experiència de viatge i la protecció del consumidor.

Viatges gratuïts per a acompanyants de viatgers aeris amb discapacitat: Aquesta mesura garantiria l’accessibilitat i la comoditat de les persones amb discapacitat. D’aquesta manera es proporcionaria un servei més inclusiu a aeroports i aerolínies.

Informació més clara sobre qui ha de reemborsar als bitllets d’avió comprats a intermediaris: S’ha de poder facilitar informació detallada sobre la política de reemborsament, qui és responsable de fer-ho en diferents circumstàncies i quins passos han de seguir els viatgers en cas de cancel·lació o canvi.

Millor informació i protecció als viatges multimodals: la informació s’hauria d’unificar perquè reuneixi tots els detalls sobre la combinació de diferents mitjans de transport, oferint més claredat.

Limitació dels pagaments anticipats dels viatges combinats: Aquesta mesura busca protegir els pagaments dels consumidors.

Reemborsaments automàtics si no s’utilitzen abans del període de validesa: Simplificar i agilitzar el procés de reemborsament per als usuaris.

Protecció davant de la insolvència de la companyia aèria: En cas de fallida de l’aerolínia, aquesta mesura podria protegir els passatgers.

14 dies per rebre el reemborsament: Es tractaria d’establir un límit temporal clar per als reemborsaments.

Espai comú europeu de dades sobre mobilitat: dades rellevants actualitzades sobre mobilitat a Europa.

Aquest conjunt de millores proposades té el potencial de millorar significativament l’experiència de viatge dels usuaris i reforçar la protecció dels consumidors en el sector del transport.

Scroll al inicio
Ir al contenido