Com evitar els abusos de les empreses de serralleria

Durant molt de temps, l’associació ha sigut testimoni dels abusos perpetrats per unes certes empreses de serralleria contra les persones consumidores. El sector dels serveis de reparació, remodelació de la llar i serralleria, en particular, ha sigut escenari de pràctiques intrusives. Per això, des de l’associació, volem oferir alguns consells per a evitar caure en mans d’aquestes empreses poc fiables.

  • És fonamental desconfiar dels adhesius o anuncis que es troben al carrer, especialment prop d’entrades d’edificis. Aquests podrien ser indicis d’empreses poc serioses o fins i tot fraudulentes.
  • En buscar una empresa de serralleria a internet, és important no conformar-se amb la primera opció que aparegui. Estar atent a descomptes o ofertes excessivament econòmics, ja que podrien ser senyals de possibles estafes.
  • És crucial verificar que el lloc web de l’empresa contingui tota la informació necessària per a identificar-la adequadament. A més, és recomanable buscar opinions i valoracions d’altres usuaris per a tindre una idea clara de la reputació i experiència de l’empresa.
  • Si decideixes contactar amb una empresa a través d’un servei telefònic identificat per números que comencen amb 118, tingues en compte que aquests números estan subjectes a tarifes especials i poden implicar costos més alts. És important evitar que et derivin directament a la trucada sense penjar, ja que continuaràs pagant conforme a les tarifes establides per aquest tipus de números.

Una vegada seleccionada l’empresa, t’aconsellem sol·licitar un pressupost detallat abans de comprometre’t amb el servei. Aquest pressupost ha d’incloure informació clau, com la identificació de l’empresa o professional, els serveis oferits, el cost individual de cada servei i el total final amb tots els impostos inclosos.

Càrrecs addicionals

És fonamental revisar els càrrecs addicionals que podrien aplicar-se per serveis nocturns o durant dies festius. Recorda que aquests recàrrecs no són acumulables, per la qual cosa només pot aplicar-se un d’ells! Està prohibit cobrar tarifes addicionals per disponibilitat immediata o situacions d’urgència.

Contractar un serraller sol ser una decisió en moments de dificultat, urgència o necessitat. Si no disposes de referències de confiança, et recomanem comunicar-te amb alguna de les empreses afiliades al Gremi de Serrallers de Catalunya, els qui compleixen amb estàndards de qualitat i reconeguts en el sector.

Scroll al inicio
Ir al contenido