Fusió BBVA amb Sabadell

LA NEGOCIACIÓ DE FUSIÓ BBVA-SABADELL: UN PAS MÉS CAP AL MONOPOLI DE LA BANCA, EN PERJUDICI DELS CONSUMIDORS

La possible fusió del Banc Sabadell i BBVA podria portar a un fort perjudici dels consumidors, que podrien veure alterades les seves condicions i minvada l’oferta dels seus serveis.

AICEC-ADICAE es manté alerta després de la notícia d’una possible fusió entre el BBVA i el Banc Sabadell, malgrat l’inicial rebuig del Banc Sabadell a l’oferta preliminar. En un any en què els grans de la banca han vist incrementats considerablement els seus beneficis, analitzen la posició del BBVA de fer un pas més cap a la salvaguarda de la seva posició predominant en el mercat que, d’efectuar-se la fusió després de les negociacions, la consolidaria com una de les entitats financeres d’Europa més sòlides i amb major capitalització borsària de la zona Euro.

El «monopoli» bancari actual frena la remuneració de l’estalvi als consumidors a causa de l’escassa competència, els quals continuen sent els grans perjudicats, veient poc remunerats els seus estalvis malgrat la tendència a l’alça dels tipus d’interés, com ve declarant AICEC-ADICAE contundentment.

A més de la preocupant situació derivada de la falta de competència, resulta latent els perjudicis que podrien patir els usuaris del Banc Sabadell d’efectuar-se aquesta fusió, com ara la possible modificació de les condicions dels seus contractes amb la consegüent pujada de les seves comissions i la pèrdua de serveis.

Des d’AICEC-ADICAE abogem per una regulació d’aquests processos de fusió que lluiti per la protecció del consumidor, prevalent la conservació de les seves condicions i que garanteixi l’existència d’un mercat bancari competitiu i transparent.

 

Davant de qualsevol dubte o suggeriment sobre el contingut de la nota de premsa podeu adreçar-vos a comunicaciocat@adicae.net o bé trucant al 933425044.

Scroll al inicio
Ir al contenido