La directiva sobre el dret a reparar

Cada vegada més, els productes adquirits tenen una data de caducitat curta, la qual cosa ha portat els consumidors a substituir-los freqüentment.

Quina acció ha dut a terme la Unió Europea?

La Unió Europea ha fet un pas significatiu cap a la protecció dels drets de les persones consumidores amb l’adopció de la directiva sobre el dret a reparar.

Aquest acte legislatiu no sols promou la sostenibilitat ambiental en fomentar la reparació de béns trencats o defectuosos, sinó que també enforteix els drets individuals dels consumidors enfront dels fabricants i proveïdors.

Aquesta Directiva fomenta l’apoderament dels consumidors, oferint-los una alternativa viable a la simple substitució de productes avariats.

Ara, els ciutadans europeus tindran l’opció informada i recolzada per llei de reparar els seus dispositius electrònics, electrodomèstics i altres béns duradors en lloc de rebutjar-los prematurament.

Aquesta mesura no sols contribueix a la reducció de residus electrònics, sinó que també alinea a la UE amb els seus objectius d’economia circular i sostenibilitat ambiental.

Altres aspectes destactats

Un dels aspectes més destacats d’aquesta legislació és l’obligació imposada als fabricants per a facilitar la reparació dels seus productes sempre que sigui tècnicament possible dins del marc legal europeu.

A més, gràcies a una plataforma telemàtica europea, els consumidors es podran connectar als serveis de reparació, cosa que reforça l’accessibilitat i transparència en el procés de reparació.

La Directiva també estén la garantia legal dels productes reparats en 12 mesos addicionals, oferint un incentiu clar perquè els consumidors triïn la reparació sobre la substitució.

Des d’AICEC-ADICAE, considerem l’adopció de la directiva sobre el dret a reparar un avanç significatiu cap a la protecció dels drets dels consumidors a Europa.

Segueix-nos a les nostres xarxes socials, TwitterFacebook o Instagram per accedir a contingut exclusiu, participar en debats rellevants i formar part d’una xarxa de persones compromeses amb la nostra causa. Uneix-te per compartir les teves idees i experiències!

Scroll al inicio
Ir al contenido