MACRODEMANDA DE CLÀUSULA SOL

AICEC-ADICAE CELEBRA EL SUPORT ABSOLUT DEL TJUE

A LA SEVA MACRODEMANDA DE CLÀUSULA SOL

El TJUE recolza de manera contundent les posicions d’ADICAE en la macrodemanda de Clàusula sol, després d’anys de lluita en defensa dels consumidors.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha emès una sentència històrica en la qual recolza de manera contundent les reivindicacions d’ADICAE en la macrodemanda de Clàusula sol. Això confirma la posició defensada per l’associació defensora dels consumidors i usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances com a entitat que ha liderat i fet possible aquesta fita.

AICEC-ADICAE esperava amb esperances la resolució d’aquesta sentència després del pronunciament al gener d’aquest any de l’Advocada General del TJUE en el qual suggeria la pertinència de l’ús d’una acció col·lectiva, d’envergadura sense precedents a Espanya, com a mecanisme adequat per a aconseguir la declaració d’abusivitat de la clàusula motivada per la falta de transparència.

El TJUE ha reafirmat que s’ha de realitzar pels tribunals en les clàusules sol el control de transparència encara que sigui una acció col·lectiva de milers d’afectats i amb diverses entitats financeres implicades, declarant-les nul·les per tant per falta de transparència i abusivitat. Això vol dir que tots els afectats han de ser compensats des del primer moment en què se’ls va començar a cobrar de manera indeguda.

Aquesta sentència ratifica el que ADICAE ha sostingut durant anys i suposa un pas definitiu en la defensa de milions de consumidors espanyols.

Sr. Manuel Pardos Vicente, president d’AICEC-ADICAE, ha declarat: Aquesta sentència del TJUE és un triomf per a la justícia i per als milers d’espanyols que han estat víctimes d’aquest frau massiu. Des d’ADICAE, sempre hem tingut clar que les clàusules sol eren abusives i que la justícia europea ens donaria la raó. Avui, aquesta confiança es veu recompensada”.

Aquesta sentència arriba després de més de 13 anys de lluita incansable per part d’ADICAE i representa una victòria no sols per als consumidors, establint un futur prometedor per a l’exercici efectiu de l’acció col·lectiva a Espanya, sinó també per a la pròpia justícia i la transparència en el sector bancari. Si bé encara falta que el Tribunal Suprem dicti Sentència atesa la interpretació del TJUE, en nom de la justícia per als consumidors AICEC-ADICAE insta a totes les entitats financeres a restituir als consumidors de manera immediata i sense més dilacions les quantitats indegudament cobrades.

Des d’AICEC-ADICAE, continuarem treballant per a garantir els drets de tots els afectats al fet que rebin la compensació que els correspon. Convidem a tots els consumidors afectats a contactar amb nosaltres per a rebre assessorament i suport en la reclamació dels seus drets.

Scroll al inicio
Ir al contenido