Protegeix les teves finances contra la suplantació d’identitat

Compte amb el vishing!

Suplantació d’identitat a les entitats financeres.

Recentment, han sorgit una sèrie de trucades perilloses i van dirigides a consumidors de serveis bancaris.

Aquest mètode d’estafa es coneix com a vishing. A través de trucades telefòniques els estafadors es fan passar per treballadors del banc per obtenir informació personal i bancària.

La forma d’actuar dels estafadors és a través d’un missatge de text informant la víctima sobre una transferència retinguda per motius de seguretat, sol·licitant verificar-la mitjançant un enllaç proporcionat al missatge.

Aquest enllaç, a primera vista, pot semblar que ens porti a la web oficial del banc, però és fals i té com a objectiu robar les credencials d’accés dels usuaris.

Quan s’han introduït les dades, els estafadors fan una trucada telefònica fent-se passar per empleats de l’entitat. Utilitzen informació filtrada de la «Dark Web», o fins i tot a través d’atacs previs, per guanyar credibilitat i generar confiança en la trucada.

En aquesta fase, intenten persuadir la víctima que han detectat moviments sospitosos al seu compte i sol·liciten dades addicionals, com ara informació de targetes bancàries, amb la suposada intenció d’anul·lar-les.

Cap entitat financera sol·licitarà informació confidencial, com ara contrasenyes o números de targetes, a través de missatges de text o trucades telefòniques no sol·licitades.

Per evitar ser víctima d’aquesta estafa, és fonamental seguir algunes mesures de seguretat:

  • Desconfiar d’enllaços no sol·licitats: No feu clic a enllaços de missatges o correus electrònics no sol·licitats, especialment si sol·liciten informació confidencial.
  • Verificar l’autenticitat: Comunicar-se directament amb el banc a través dels canals oficials, en lloc de seguir enllaços o números de telèfon.
  • Protegir la teva informació personal: Evita compartir dades confidencials, com ara contrasenyes o números de targetes, tret que estiguis segur de l’autenticitat de la sol·licitud i del destinatari.
  • Comparteix amb altres persones: Ajuda a prevenir que caiguin en aquesta mena d’estafes.

Estigues alerta i protegeix les teves dades personals!

Scroll al inicio
Ir al contenido